Stress

Er stress eller belastningsreaktioner en del af din hverdag?
Så vil dette sikkert være interessant

Det at vi kan være ”på vagt” er med til at beskytte os mod pludselig farer. Det er et alarmsystem vi har med os fra vores forfædre, der sikrede artens overlevelse. Dengang var der fx løver på Savannen, man skulle være på vagt overfor. Det var primært fysiske farer, der alarmerede vores alarmsystem.

I dag er vi i Danmark fri af de fleste fysisk farer i vores hverdag, vi kan i stedet have en tendens til at få skabt mentale løver på vores Savanne.

Det kan være tanker om frygt, fejl og fiaskoer både i forhold til vores arbejdsliv og privatliv.

Hjernen kan have svært ved at kende forskel på reelle ”løver på Savannen og vores mentale løver”. Det betyder at vores krop risikerer, at gå med en konstant ”væren på vagt”, hvor vores alarm system er i aktivitet. Det er ikke sikkert vi er bevidst om denne aktivering, det er ofte sådan, at vi knokler videre i stedet for at stoppe op og se de mentale løver i øjnene.

Ved at tage fat i manken på de enkelte løver, kan vi få øje på hvilke vi kan gøre noget ved, og hvilke vi skal acceptere som vilkår, der ikke skal have lov at stresse os i vores hverdag. Når vores alarmsystem er aktiveret kommer det ofte til udtryk i form af stress/belastningsreaktioner, med dårlig nattesøvn, fysisk uro, kvalme, manglende koncentration, forhøjet blodtryk, puls og anspændthed.

Jeg kan hjælpe dig med at se dine mentale løver i øjnene. Du kan få strategier, så du kan skelne mellem vilkår, der skal accepteres og problemer, der kan gøres noget ved. Du kan lære at stoppe op og sende nogle af løverne hjem igen.

Glæder mig til at hjælpe dig ☺