Kender du til helbreds- sygdomsangst?

 

Der kommer mange til mig i min klinik med angst for enten at blive syge eller dø, uden de har fået påvist nogen fysisk lidelse.

Det er fuldstændig normalt, at vi dagligt oplever fysiske symptomer fra vores krop. Disse impulser opleves først, når de registreres i vores hjerne. Da vi ofte er optaget af ”alt muligt andet” er der mange impulser, vi simpelthen ikke lægger mærke til. Hvis du har prøvet at lave en kropsscanning, en øvelse, hvor du ligger afslappet, uden andre forstyrrelser og tænker på én del af kroppen af gangen, så har du måske oplevet, at du fx pludselig oplever din tå eller ankel sender dig nogle signaler om en følelse, i dette område, som du slet ikke viste du havde.

Sygdomsangst kan vise sig ved at du konstant registrerer impulser fra kroppen, der kan minde dig om, at du kunne fejle noget meget alvorligt.

Det kan skyldes, at du uden at ønske det, kommer til at scanne dig selv, for impulser. Der er også forskning, der tyder på, at det ”filter” der normalt stopper nogle at vores impulser til hjernen, simpelthen fungere dårligere hos mennesker med helbredsangst.

 

Den kognitive tilgang er ikke at blive fri for at mærke de forskellige impulser. Målet er, at du lærer at forholde dig til dine impulser og tanker på en ny måde, så de ikke tager energien fra de ting du hellere vil bruge dit liv på.

 

Det er helt essentielt at du er udredt via egen læge, så der er vished om, at der ikke ligger en fysisk lidelse bag dine symptomer.

 

Du er velkommen til at kontakte mig på tlf: 23 96 73 26 til en uforpligtende samtale ift. om du vil kunne bruge kognitiv terapi i dit arbejde ud af helbredsangst.